Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-508343013a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 9 februari 2018

Skolinfo vecka 6

Hej!

Det har varit en bra vecka. Det var roligt att så många kunde komma på vår Vernissage i tisdags!

Vi arbetar vidare med astronomitemat (NO). Den här veckan har vi lärt oss mer om varför det blir dag och natt. Vi har också lärt oss mer om varför det blir olika årstider i Sverige, att det har att göra med att jordaxeln lutar. I 2a har vi också hunnit med att tillverka egna stjärnbildskikare. Vi skulle bli tacksamma om ni kunde skicka med tomma toarullar för det börjar bli ont om dem här. Hjältar och monster på himlavalvet är en spännande bok som handlar om Grekisk mytologi kring de olika stjärnbilderna på himlen. Vi kommer läsa den första delen i skolan.

I So arbetar vi med lite olika saker. Nästa stora arbetsområde är religion. I 2a har vi hunnit börja lite. Vi kommer att lära oss mer om Kristendomen, Judendomen och Islam. Först ut är Kristendomen.

I matten arbetar vi med att avsluta arbetsområdet "klockan". Barnen gör diagnoser för att vi ska se vad de har lärt sig. Vi märker att klockan fortfarande är lite svår för många. Träna gärna lite extra hemma och påminn ert barn att ha klocka på sig. Det är ett bra sätt att lära sig - att faktiskt använda den. Nästa arbetsområde är multiplikation.

I svenska fortsätter vi med "tema vinter". Den här veckan har vi tränat på ordklassen adjektiv. Nästa vecka kommer vi skriva en berättande text med temat "Snöstormen". Vi kommer också fortsätta skriva faktatexter om rymden.

På måndag 12/2 är det dags för 2a att åka skridskor på fritids. De åker efter lunch och beräknas vara tillbaka senast kl. 15.30. Glöm inte att skicka med skridskor och hjälm.

På torsdag är det dags för APT igen. Glöm inte att barnen ska hämtas senast kl. 15.45.

Trevlig helg önskar

Lärarna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar