Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-508343013a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 26 januari 2018

Skolinfo v.4

Hej alla!

Vädret har växlat snabbt denna vecka från minus till plus och från snö till slask. Känns lite tråkigt att all snö har smält men vi hoppas på mer snö snart, vintern är ju trots allt inte över än.

I måndags hade 2C det trevligt på Johannelundstoppen. Vi åkte dit för att se människans påverkan på miljön, då Johannelundstoppen nämligen är skapad av schackmassor. Vi tittade även på utsikten och pekade ut riktningen för Blackeberg och Södra Ängby med hjälp av Vällingby V:et och avslutade sedan med att åka stjärtlapp.

 

I veckan har vi arbetat på flitigt med att lära oss klockan. Vi har arbetat i matteböckerna, gjort egna klockor och spelat klockspel (lycko). Ställ gärna ”klockfrågor” till era barn och fråga dem om tiden.I engelskan har vi sett på ett nytt avsnitt av pick a colour och pratat om what I like och what I don’t like.

I astronomin har vi bl.a. pratat om hur universum skapades (Big bang), vad vår galax heter och varför det blir natt och dag.
Viktig Info:

Nästa vecka på onsdag den 31/1 åker alla skridskor på Spånga IP. Denna dag behövs matsäck och dryck (gärna nåt varmt), vattenflaska och sittunderlag.

Fredagen den 2/2 ska 2B på Ronja Rövardotter (Stadsteatern) De är tillbaka vi 16.00. 2A och 2C kommer att se den i april.


Tisdagen den 6/2 är det Öppet hus. Det är drop-in mellan kl.16-18. Vi tänkte ha en vernissage och barnen får även en möjlighet att visa vad vi arbetar med i skolan och på fritids. 

Trevlig helg önskar vi i åk 2!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar