Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-508343013a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 24 november 2017

Skolinfo vecka 47

Hej!

Det har varit ännu en bra vecka! Vi är i full gång med att träna till Lucia 13/12 då alla elever kommer att delta i vårt traditionella luciatåg. Inbjudan kommer med mailen idag. Barnen har fått berätta för oss lärare vad de vill vara i luciatåget. Några var lite osäkra och ville kolla med er därhemma.

2c har varit iväg på Tekniska muséet och sett en visning om tekniska hjälpmedel. Det var jättelyckat och barnen skötte sig som vanligt utmärkt. Utflykten var menat som ett avslut till programmeringstemat som Elin har haft i klassen. Vi ser nu fram emot att fler i personalen får gå och lära sig mer om programmering så att även 2a och 2b får programmera.Svenska: Vi har lärt oss mer om substantiv. Barnen har börjat planera och skriva berättelser om "När det spökade".

Matte: Vi arbetar vidare med multiplikation. Vi tränar på att multiplicera med 2, 5 och 10. Nästa vecka kommer vi att hinna börja lite med division.

NO: I No har vi undersökt skillnaden mellan saltkristaller före avdunstning och efter avdunstning. Barnen var observanta och upptäckte många likheter och skillnader. Nästa vecka ska vi lära oss mer om den "livsviktiga blandningen". Ja, ni anar säkert vad det innebär. Barnen får berätta mer ;)

SO: Förutom klassråd och elevråd den här veckan så har vi hunnit jobba lite mer med Sveriges geografi.Vi skulle vara väldigt tacksamma om ni kunde börja samla lite tomma toarullar till oss inför årets julpyssel vecka.


Trevlig helg

Lärarna i åk 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar