Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-50834301



3a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 8 september 2017

Skolinfo vecka 36

Hej!

Tack för trevliga föräldramöten i tisdags! Protokoll/presentationer har skickats till alla så att även ni som inte kunde närvara kan känna er informerade.

Veckan har varit bra! Alla 2-or har nu fotograferats och lapparna för att titta på/beställa foton har tejpats upp på barnens hyllor.

I svenska är temat just nu "Rasten". Barnen får skriva om hur det låter, vad man ser och vad som är roligt på rasten. Vi tränar på att skriva meningar med stor bokstav och punkt. Vi tränar också på vokaler och konsonanter. Nästa vecka fortsätter vi att skriva berättande texter om en rolig rast.

I matte arbetar vi vidare med att addera och subtrahera med både tiotal och ental. Vi lär oss strategier för att lösa matematiska problem med addition och subtraktion. 1) Läs och tänk 2) Vad är det du ska ta reda på? 3) Rita 4) Skriv uträkningen. 5)Skriv svar. 6) Tänk. Är svaret rimligt?

I So repeterar "förr och nu". Vi diskuterar och jämför "Vårt klassrum", "Vårt hem" samt våra skollov med hur det såg ut i samhället för 100 år sedan. Nästa vecka fortsätter vi med leksaker förr och nu och läser en berättelse om Ester som levde för 100 år sedan.

I No har vi arbetat med att sortera och gruppera olika växter. Barnen har själva fått tänka på hur de vill sortera växterna och skapat egna regler. Barnen kommer att få berätta om sitt eget sätt att sortera. Nästa vecka fortsätter vi med att titta på det vetenskapliga sättet att sortera och gruppera växter.

I engelska tränar vi på färger och olika hälsningsfraser. Nästa vecka fortsätter vi med "my family".

Glöm inte att idrotten nu är utomhus. Packa ner kläder efter väder samt handduk.

Glöm inte APT på torsdag 14/9!

Trevlig helg önskar

Jenny, Elin och Daisy





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar