Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-508343013a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 18 augusti 2017

Skolinfo vecka 33

Hej!

Nu är vi i gång igen! Det har varit roligt att träffa era fina barn igen efter sommarlovet!

Även om det har varit en kort vecka har vi hunnit med mycket kul!

På uppropsdagen hälsade rektorn oss välkomna med ett tal på skolgården. För att hälsa våra nya sexåringar välkomna skickade vi upp ballonger! Efteråt fick barnen skriva och rita om sitt sommarlov i sina händelseböcker.Vi har ritat namnskyltar till våra lådor, diskuterat trivselregler samt varit på utflykt till koängen. Solen sken och det var en härlig förmiddag. På koängen fick barnen arbeta i grupper med att hitta olika saker i naturen som björk, mossa, lav, svamp, stor sten, liten sten, bark, näver, berg i dagen etc. En del saker kände barnen till medan andra saker var lite klurigare. Då är det tur att man har varandra!


Under veckan har vi även hunnit titta lite i vår nya mattebok. Första kapitlet är repetition av addition och subtraktion samt talen upp till 100. Om ni inte redan vet så kan det vara roligt att testa webbversionen av "Favoritmatematik 2a" hemma. På första uppslaget (insidan av pärmen) finns det en kod som man kan logga in med på datorn hemma. Det finns även en del bra övningar att göra om man har lust för att befästa sina kunskaper.

Nästa vecka börjar idrotten. 2 b har idrott på måndagar. 2a och 2c har idrott på tisdagar. Första veckan är det idrott inomhus. Redan veckan därefter är det uteidrott som gäller.

Tänk på att skolan börjar 8.15 varje dag, utom tisdagar då skolan börjar 9.30.

Inga läxor nästa vecka.

Trevlig helg önskar

Lärarna i åk 2


1 kommentar:

  1. Hej!
    Vi ska ha utflykt till Kyrksjön torsdagen den 24/8, Ingen matsäck behövs, dock vatten och frukt. Vi äter i skolan när vi kommer tillbaka runt halv tolv.
    Vi går från skolan på en gång kl 8.15.

    SvaraRadera