Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-50834301



3a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 10 mars 2017

Skolinfo v.10

Hej alla!

Ojoj vad veckan efter sportlovet har susat förbi!

Två av klasserna (1A och 1B) är klara för den här terminen med sina utvecklingssamtal. Nästa vecka är det 1C:s tur för utvecklingssamtal. Vi har i veckan haft lite problem med brandlarmet som gått på fast det inte varit någon brand i lokalerna. Skolan håller på och ser över problemet och vi hoppas att nästa vecka blir utrymningsfri.  

I veckan har vi i matematiken pratat om "dubblorna" (ex. 6+6) eller tvillingarna som jag brukar säga. På elevspel.se kan eleverna träna extra om de vill http://www.elevspel.se/amnen/matematik/987-fiffigt-tank-med-dubblor-upp-till-20.html
Vi har även i matematiken arbetat med addition och subtraktion med tiotalsövergång.

I "Den magiska kulan" (arbetsboken) är eleverna på lite olika ställen, men vi jobbar på som vanligt.
I 1C pratade vi lite extra om grodans livscykel (NO) i samband med bokstaven Gg. Vi såg på film, samtalade, ritade och skrev.



I NO har vi arbetat med stödpunkt på balansbräda. Eleverna arbetade två och två och skulle tillsammans göra en förutsägelse för var någonstans på brädan som stödklossen skulle sitta för att det skulle bli jämvikt. Det var klurigt för många att få till jämvikt, men efter ett x-antal försök så gick det tillslut för alla. Syftet var att eleverna skulle förstå att stödklossen/stödpunkten måste flyttas mot den tyngre sidan av balansbrädan eller att man eventuellt flyttar de tyngre föremålen närmare stödklossen (om den är på mitten) för att få jämvikt i förhållande till motsatt sida.  


1A avslutade fredagens skoldag med en Mello-omröstning. Vann gjorde Nano, tätt följd av Lisa Ajax och Robin Bengtsson. Vi får se på måndag om barnens förutsägelse blir verklighet 😊.


Trevlig helg önskar lärarna i åk 1!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar