Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-50834301



3a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


torsdag 25 augusti 2016

Skolinfo vecka 34

Hej alla!

Det var roligt att träffa era barn igen efter sommarledigheten! Läsåret kommer bjuda på en hel del spännande saker! Bl.a. kommer alla lärare i F-3 att delta i "läslyftet". Svenskalektionerna kommer i år att genomsyras av detta. Vi kommer också att starta igång ett nytt No-tema som heter "fast eller flytande".

Praktisk information om verksamheten:

* Vi vill att alla barn har lämpliga inneskor i skolan.
* Alla barnen ska ha regnkläder och stövlar på angiven plats (i hallen) samt ett ombyte i lådan.
* Vi behöver ha in alla ifyllda blanketter snarast (tider på fritids, ev. specialkost, adressuppgifter samt medgivande av publicering av bilder på internet)
* Barnen får gärna ta med sig en frukt till skolan varje dag om de vill så får de äta den på rasten eller lektionen.
* Viktig information får ni som vanligt via bloggen. Bloggen uppdateras på fredagar. Det kommer också att finnas några plastfickor med aktuell information i hallen under "välkommen"skylten i hallen.

Rutinerna kring frånvaroanmälan:

Om ert barn är sjukt eller behöver gå på ett läkarbesök så skriver ni in det i skolwebben senast kl. 7.45 samma dag. Det går också bra att sms-a enligt instruktionerna i kuvertet som ni fick på uppropsdagen. Om man inte har tillgång till dator/internet så går det också bra att ringa skolans telefon för sjukanmälan 08-50834379 så registrerar expeditionens personal frånvaron i skolwebben.

Nu när era barn har börjat ettan så träder skolplikten in. Det innebär att om man vill ansöka om ledigt för sitt barn så behöver man fylla i en ledighetsblankett och lämna till respektive lärare i god tid. Blanketten hittar ni på skolans hemsida www.sodraangbyskola.stockholm.se under länken "blanketter".

Torsdag 15/9 är ni välkomna på föräldramöte. Vi återkommer med tid inom kort.

Den här veckan har vi börjat arbeta i våra matte och svenskaböcker. Vi har tränat på bokstaven O samt talen upp till 2. Vi befinner oss på lite olika ställen i klasserna. Vi har också haft en hel del lästräning med hjälp av olika spel t.ex. Lyckospel. Idrotten är också igång nu. André har hunnit träffa alla ettorna i morgon.




Nästa vecka:

På onsdag 31/8 är det arbetslagens dag på Södra Ängby skola. Det innebär att vi kommer åka på en liten förmiddagsutflykt till Kyrksjön. Eftersom lunchen kommer att ätas senare den dagen vill vi att alla elever har med sig en smörgås, en frukt samt vattenflaska. Glöm inte lämpliga kläder.

Trevlig helg önskar

personalen i åk 1



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar