Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-508343013a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 3 juni 2016

Skolinfo v.22

Hej i denna ljuva sommartid!


Då var den sista riktiga skolveckan över. Nästa vecka kommer att bli kortare än vanligt dels eftersom skolan är stängd på måndag samt att det är skolavslutning på torsdag.

Denna vecka har vi varit ute mycket på skolgården, då vi fått besök av de nya sexåringarna som ska börja till hösten. Kul och spännande tycker barnen med nya kompisar i huset.

Vi har arbetat på med fjärilstemat denna vecka och pratat om fjärilens livscykel från ägg till vuxen individ. Vi har även fått se fjärilar komma ut ur sina puppor, vilket var en otrolig upplevelse som man i vanliga fall inte får se så ofta ute i naturen.I onsdags fick barnen arbeta i par med fjärilens delar, här gällde det att barnen satte rätt begrepp på rätt plats. Sedan på uterasten passade vi på att köra lite ”röris” och då fick vi besök av rektor Jan som också ville vara med.I torsdags var blåa gruppen i uggleparken i Kristineberg. Parken var väldigt uppskattad och vi kommer säkert att åka dit igen. Vi andra var kvar på skolan och jobbade på.Idag släppte vi ut våra fjärilar på ängen vid dungen. En häftig upplevelse, men på samma gång lite ”bitter sweet” då vi fick säga adjö till dem.Viktig info:

På tisdagen den 7/6 åker vi till fjärilshuset som en avslutning på vårt fjärilstema. Viktigt att komma ihåg denna dag är att köket inte står för maten då de fixar inför niornas bal. Det betyder att ditt barn behöver ha med sig egen matsäck.

Vid entrén sitter en i-kryssningslapp gällande skolavslutningsdagen. Det är viktigt att ni kryssar i så att vi vet om ert barn ska vara kvar på fritids efter skolavslutningen. Fritids stänger även 14.30 denna dag.

På skolavslutningen (9/6) gäller detta:

Barnen lämnas i klassrummet senast kl:8.45 och föräldrar går till ljushallen. Kl:9.00 börjar själva avslutningen. Våra barn kommer att sjunga sången om sommaren. 
Efter avslutningen i ljushallen går vi alla tillbaka till klassrummen för utdelning av intyg m.m. Sedan är det tårtkalas på skolgården.


Trevlig helg önskar personalen i förskoleklass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar