Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-508343013a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 13 maj 2016

Skolinfo v.19

Hej!

Ännu en bra vecka har passerat och nu är det bara 18 skoldagar kvar. Oj, vad denna termin har susat förbi!

Denna vecka har två av grupperna besökt skolbiblioteket. Barnen fick en introduktion av biblioteket och sedan blev de registrerade i skolbibliotekets lånesystem. De fick även låna sin första bok på sitt egna lånekort. Barnen fick väja att antingen ta hem den lånade boken eller ha den kvar i skolan. De som valde att ta hem boken måste se till att ta tillbaka den till skolan vecka 22. Den grupp som inte har besökt skolbiblioteket än ska få göra det på måndag nästa vecka.

Barnen hade även sin första uteidrott denna vecka och orientering stod på schemat.

I veckan har vi förberett oss inför larvernas ankomst genom att diskutera ”vad tror vi oss veta om larven?” och ”vad vill vi veta om larven?”. Vi har även sett en film om fjärilensliv, från ägg till fjäril. I alla klasserna har vi gissat hur vi tror att larven kommer se ut när vi får den och detta gjordes genom att barnen fick rita sitt antagande. I två av klasserna passade vi även på att gissa hur vi tror att puppan och den vuxna fjärilen kommer att se ut.

Alla tre grupper ska även göra en vänskapslarv i relation till fjärilstemat. En grupp har gjort sin denna vecka, och titta vad fin den blev!Lite matematik har vi även arbetat med denna vecka och pratat om begreppen halva (t.ex. halva vägen) och hälften.I torsdags var gröna gruppen efter inbjudan av en förälder i klassen på studiebesök och spanade in tunnelbanestallet i Vällingby. Röda och blåa gruppen var istället i Blackebergsparken och hade utelek.

Äntligen fick vi sätta igång med fjärilstemat! Barnen var väldigt exalterade, ivriga och nyfikna på sina larver. Diskussionen om larvernas mat blev ett hett ämne under lektionen, då många av barnen tycke att larvens mat luktade spya. Annars har dagen varit bra och barnens respons positiv gällande larverna och det framtida arbetet med dem.
Trevlig helg önskar personalen i förskoleklass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar