Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-508343013a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


fredag 27 maj 2016

Skolinfo v 21


Hej!


Vi misstänker att ni hör en del om larver, puppor och fjärilar hemma de här dagarna. Mycket av vårt fokus kretsar kring temat Fjärilars liv och tillsammans lär vi oss massor och vi gör nya upptäckter nästan varje dag.
Under slutet av förra veckan och i helgen så förvandlades alla larver till puppor och fick då flytta in i våra fjärilshus. Vi har försiktigt plockat fram pupporna under veckan och undersökt dem med både förstoringsglas och fingrar, då alla som ville fick möjlighet att hålla i en puppa. Gissa om de flesta hoppade till när den började rör på sig :). Även veckans Grej  of the Day handlade om fjärilar och vi fick lära oss att den största kan bli hela 30.4 cm mellan vingspetsarna och den minsta är ca 3-4 mm.Fyra av fjärilens sex olika utvecklingsstadier blev veckans pyssel då vi med hjälp av pinnar och pasta gjorde utvecklingen synlig.
I onsdags packade vi våra väskor tidigt och åkte till Judarskogen där en friluftsdag med samarbetsövningar och grillning låg framför oss. Dagen var uppdelad, av vår idrottslärare Andrée, i olika stationer såsom Tusenfotingen - där bara den som går längst fram i ledet få titta och de andra får med stängda ögon följa efter, Knuten - då vi skulle försöka trassla ut våra ihoptrasslade händer, Utmaningen där man tillsammans skulle få ihop en så lång rad som möjligt av kottar. Gröna gruppen fick ihop en kottrad på 38 meter! Det fanns även en tipspromenad med sagoanknytning samt fri lek och två salamanderdammar som vi undersökte noga. Det var en mycket lyckad dag och vi
kom tillbaks trötta och nöjda.Igår gjorde den röda gruppen en utflykt till Tekniska Museet, ett uppskattat äventyr av både små och stora.


Till nästa vecka:
- Alla läsmappar ska vara tillbaks senast den 2/6.
-Låneböckerna ska vara tillbaks i början på v 22.
-Ta med en papperkasse hemifrån till allt som ska med hem från barnens lådor.

Under nästa vecka kommer de blivande förskoleklasserna att komma på besök så vi kommer att vara ute en del.

Den 7/6 avslutar vi vårt tema med ett besök på Fjärilshuset. Vi önskar då att barnen är här senast 8.15 och har med sig lunchmatsäck, frukt samt något att dricka packat i ryggsäck. Vi beräknar att vara tillbaks på skolan ca 14.00.


Trevlig helg önskar vi i förskoleklasserna
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar