Kontakta oss

Telefonnummer:
Fast telefon: 08 50834358

Mobiltelefon: 08 50834320

Öppnings-/stängningsfritids 08-50834301



3a: jenny.svensson@stockholm.se
3b: daisy.palmgren@stockholm.se
3c: elin.bostrom@stockholm.se

fritids:
camilla.nyberg@stockholm.se
sanela.mladenovic@stockholm.se
lena.radehorn@stockholm.se


torsdag 8 oktober 2015

Skolinfo vecka 41

Hej!

Vilket härligt höstväder vi har, men brrr så kallt! Det räcker inte att komma till skolan i en fleecetröja längre. Från och med nu kommer alla barnen ha på sig överdragsbyxor, jacka och gärna mössa och vantar när vi är utomhus. Även vanliga stövlar känns för kalla nu.

Vi pratat en del om årstider och väder i klasserna. På koängen står det en stor björk som vi har fotat och tänker följa genom årstiderna. Barnen har också fått göra ett diagram över vädret i september (blå grupp),

Veckans bokstav är Mm. Vi har lyssnat efter m i ord och sjungit om "Midsommarblomster" i Majas Alfabetsbok. Barnen har också pysslat och knåpat lite med bokstaven och skapat fina möss.


I matte fortsätter vi med talen 0-10. Vi har bl.a. spelat "fylla muggen". Det går ut på att man slår en tärning och lägger lika många klossar i en mugg som tärningen visar. Den som först har fyllt sin mugg vinner. Vi har också arbetat lite i våra orangea arbetsböcker.

På utedagen idag var vi i Kokosparken. Vi har pratat om att man kan "pynta ett träd" för att synas när man har gått vilse i skogen. Barnen delades in i smågrupper och fick som uppgift att pynta ett varsitt träd. Jättekul! Självklart blev det tid för lek också! 




I morgon tänker vi prova på att ha bestämda rastkompisar under första rasten. Vi kommer att dela in barnen i smågrupper om 4 barn som ska hitta på något att göra tillsammans. Tanken är att barnen ska lära känna andra barn än de som man vanligtvis leker med. Det kommer att handla om en rast i veckan som vi har bestämda rastkompisar. Varje vecka byter vi grupper så att man får möta olika barn.

Sedan har vi startat med Grej och the day, Det är korta faktabaserade lektioner om allt möjligt spännande. Sedan kopplar vi "grejen" till en plats på världskartan. Förra veckans "grej" var igelkotten. Den här veckan är det något annat. Fråga gärna era barn hemma vad de har fått lära sig. Vi uppmuntrar dem i skolan att berätta hemma. Vi ger också en ledtråd dagen innan för att göra det lite extra spännande. 

Hoppas ni får en skön helg!

//Lärarna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar